Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Utred områdets potential innan det är för sent

Enligt HP-artikel 24 juni har kulturnämnden (allianspartierna och SD) beslutat att inte bry sig om Folkparkens potential, historiska vingslag eller möjligheter framledes när Halmstads vision om ytterligare 40 000 Halmstadsbor flyttar in!

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Oavsett om kulturhuset sålts till en privatperson som låtit byggnaden förfalla eller ej, så är det kommande detaljplan som bör styra hur Folkparkens område och byggnader bäst används för oss och kommande Halmstadsbor!

När kulturhuset såldes fanns inte på kartan att Halmstad skulle växa så fort och mycket. Därför gör som S och V vill, utred områdets användningspotential för kommande kultur-, natur och friskvårdsbehov inom bussarna, cykel- gångavstånd från centrum och så vidare, innan det är för sent.

Tillåt absolut inte högre byggnation än trädens toppar. Området är högt kulturellt, centralt och lättillgängligt och behövs med sina träd och buskar för bra luft och rekreativ miljö. Redan i utredningen som gjorts påtalas risken för försämrad luft, förvärrad trafiksituation utan konkreta förslag till åtgärder, vi Halmstadsbor är bra på mycket och vi är inte dumma - politiker tänk till nu, gör nåt medan ni kan.

Halmstadsbo