Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi är tyvärr många föräldrar som har barn som motvilligt (eller inte alls) går till skolan med den häpnadsväckande nivån av dagliga kränkningar, skriver signaturen ”Inte en dag till” bland annat. Bild: Erik Nylander/TT
Vi är tyvärr många föräldrar som har barn som motvilligt (eller inte alls) går till skolan med den häpnadsväckande nivån av dagliga kränkningar, skriver signaturen ”Inte en dag till” bland annat. Bild: Erik Nylander/TT

Utmaning till politikerna: Stå ut en dag i skolan

Högsta pris tilldelas dig som både antar utmaningen och väljer en bred kanal för att återkoppla till oss alla hur din upplevelse har varit.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Vi är tyvärr många föräldrar som har barn som motvilligt (eller inte alls) går till skolan på grund av den häpnadsväckande nivån av dagliga kränkningar i både tilltal och beteende samt den nivå av störningar som hindrar många lektioner från att genomföras enligt plan.

En del av oss föräldrar har i princip släppt fokuset på att våra barn ska lära sig enligt plan och försöker i stället bidra i den lilla utsträckning vi kan till att våra barn ska stå ut en dag till i skolan. Inte en särskild dag, inte en dag ibland, utan varje dag en dag i taget. När du har hört tillräckligt många gånger att du är en hora och en fitta och att alla hatar dig, då är du inte längre i skolan för glädjen i att lära dig – då försöker du bara stå ut.

Vågar du som politiker i Laholm ta dig an utmaningen att stå ut en dag på Lagaholmsskolan? Du kommer inte att få manegen krattad genom en förhandspresentation av dig som politiker och viktig person, du blir inte flankerad av ett förkläde från skolledningen eller en journalist med kamera utan du är bara en vikarie i mängden. Och ja, olika vikarier har barnen/ungdomarna på löpande band så din täckmantel är inte i fara.

Vinsten kommer för din del att vara en ofiltrerad förståelse för hur eleverna bemöter både varandra och dig som pedagog och representant för skolan. Om du vill få helhetsupplevelsen kan du dessutom passa på att stanna på lunch och lyssna på snacket i korridorerna.

Högsta pris tilldelas dig som både antar utmaningen och väljer en bred kanal för att återkoppla till oss alla hur din upplevelse har varit. Att försköna, att hoppas på bättring, att tro att någon annan ska ta tag i, att blunda, har aldrig löst några problem. Det är ditt engagemang och ditt agerande som kan få våra barn att stå ut en dag till i skolan.

Antar du utmaningen?

Inte en dag till

LÄS MER: Malin Meekatt Birgersson ryter ifrån kring hårt högstadieklimat