Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Finansminister Magdalena Andersson (S) under en pressträff om regeringens skärpning av systemet med samordningsnummer. Bild: Ali Lorestani/TT
Finansminister Magdalena Andersson (S) under en pressträff om regeringens skärpning av systemet med samordningsnummer. Bild: Ali Lorestani/TT

Utländsk kriminalitet har det bra i Sverige

Tillfälliga personnummer eller samordningsnummer utnyttjas av kriminella.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Det här bidrar till att Sverige blivit ett stort drivhus, där vi göder grov brottslighet och omhuldar den på olika sätt.

Det finns 870 000 i vårt land med tillfälliga personnummer plus ett okänt stort antal individer som inte borde vara här alls. Dessa samordningsnummer har vräkts ut under många år. Hundratals personer kan finnas på samma adress utan att någon egentligen vet var dessa finns. Kriminella kan därför bedriva sina verksamheter ganska ostört runt om i landet.

Men inte nog med detta – vi betalar ut olika bidrag och stöd också! Korkadheten har varit enorm och ofattbar. Regeringen har inte haft särskilt bråttom att få slut på galenskaperna. Däremot har man meddelat behovet av att höja skatter, (vilket är socialdemokratins främsta gren), för att säkra välfärden.

I skrivande stund hör jag finansminister Magdalena Andersson på radion, tisd. 14/1, som i en intervju berättar att en förändring är på gång med tillfälliga personnummer. Åtgärden ska innebära att de nummer som inte använts på fem år kommer att avvecklas. Varför fem år? Det låter inte helt övertygande. Är det fråga om ett omställningsbidrag? Fast det är klart – även kriminaliteten måste ju hinna ställa om.

LOR