Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Utförlig matchkommentar saknades i pappersutgåvan

Är Hallandsposten en riktig lokaltidning?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Svaret måste nog bli nej om man med en lokaltidning menar utgivning sex dagar per vecka och där dagsfärska lokala nyheter förmedlas. Som ett mycket bra exempel kan nämnas redovisning av sportresultat.

När Halmstad Hammers, som numera med all rätt åtnjuter ett stort lokalt intresse, spelar en viktig match mot i detta fallet Grums, en match som börjar kl 19.00 och slutar cirka 21.00, så måste det ju vara ett minimikrav att man i sin lokaltidning dagen efter får, inte bara resultatet, utan även en utförlig kommentar. Inte så i HP, där hänvisas man till den digitala utgåvan. Hur länge HP ska kunna upprätthålla sin utgivning av pappersutgåvan kan man fråga sig.

LNo

Svar direkt

Hallandsposten kommer att finnas kvar som papperstidning så länge som tillräckligt många vill prenumerera på den. Verkligheten är dock sådan att fler och fler föredrar att läsa lokala nyheter i digital form – e-tidning eller nyhetssajt. Detta är inte unikt för HP utan det är en utveckling man ser runt om i hela världen. Fler och fler vill läsa nyheterna i mobilen, och läsa dem när det händer, inte dagen efter.

Alla våra papperstidningsprenumeranter har full tillgång till alla våra kanaler. Så den som redan 21.30 vill veta hur det gick i matchen mot Grums gör det enkelt i mobilen eller på datorn. Det tycker vi är en fantastisk service mot våra läsare, mycket bättre än att vänta på tidningen.

Viveka Hedbjörk

chefredaktör