Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Uteserveringarna måste ta bort bord

För att en uteservering skall kännas så trygg och säker som möjligt i denna svåra pandemitid borde antalet bord, stolar och gäster halveras.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik

Apropå artikel ”Restauranger i kris trots tidig utepremiär: ”Oro för psykisk ohälsa”, 20/3

Ett beslut att ifrågasätta och ha synpunkter på, är det som man kan läsa i HP 20/3 där Håkan Björklund (C) fattat ett ordförandebeslut om att tidigarelägga öppnandet av uteserveringarna. Han säger att det är ett enkelt och vettigt sätt att hjälpa besöksnäringen. Hur genomtänkt är detta? För att en uteservering skall kännas så trygg och säker som möjligt i denna svåra pandemitid borde antalet bord, stolar och gäster halveras. Avståndet som Folkhälsomyndigheten rekommenderat måste hållas även på en uteservering. Den ska besökas av enbart friska personer. Om detta står ingenting i artikeln. För övrigt hostar ingen mindre utomhus än inomhus, om nu någon smittad skulle slinka in. Kanske det varit bättre om beslutet tagits solidariskt i teknik- och fritidsnämnden? Vi får alla vara beredda på inskränkningar och avbräck inom både personliga och övriga områden, säkert en lång tid framöver. Solidaritet och socialt avstånd är något enkelt och vettigt som kan hjälpa till att hindra smittspridning.

Citizen