Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Simon Rehnström/SvD/TT

Utöka öppettiderna i city

Är det ingen butiksägare eller Halmstads City Utvecklings AB som tänkt på att ändra öppettiderna?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Jag är boende i Halmstad city (nära Gunillaparken). Jag arbetar 8-17 måndag till fredag ute vid högskolan. Ibland tänker jag att jag kanske skulle gå inom stan och kanske hitta mig något men jag inser att när jag är hemma 17.20-17.30 och är dessutom väldigt hungrig att de stänger snart och jag behöver prioritera att få i mig mat innan jag gör något annat. Jag hinner aldrig gå på stan efter jobbet på vardagar. På lördagar är det mycket folk och lusten att trängas är man mindre sugen på. Jag tror att jag är inte unik, varken mina arbetstider eller lusten att ta sig till stan.

När jag åker till London, Tokyo, New York eller andra storstäder så har de öppet till minst kl 20, till och med till kl 22. Det är öppet alla dagar i veckan och dessutom till klockan 22 i vissa städer.

Jag lovar att jag hade tagit mig tid att shoppa på stan en söndag. Det finns en kvalitet i att se och känna på en vara. Ibland kollar jag varor på nätet men sen går jag till butiken för att se den irl. Det har dock blivit mycket mer sällan.

När ska butiksägarna i Halmstad vakna och inse att de behöver göra en förändring? Kanske inte roliga arbetstider, men vill man inte sälja?

Jag säger inte att det behöver vara öppet till klockan 22 men till klockan 20 i alla fall?

Shopaholic

LÄS MER: Så kan Halmstads centrum utvecklas

LÄS MER: Hur kan centrumkärnan få nytt liv?

LÄS MER: Frustration när stadskärnans framtid diskuterades

LÄS MER: ”På sikt kommer handeln i stadskärnan att dö ut”