Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Gunnar Lundmark/TT
Bild: Gunnar Lundmark/TT

Upprepas tills alla vet hur man ska göra

Jag flyttade till Halmstad för drygt tio år sedan och har reagerat på avsaknaden av körriktningsvisare hos de flesta bilförare vid sidoförflyttning, korsningar eller rondeller.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Är det nu någon som använder blinkers så händer det oerhört ofta att dom blinkar vänster i rondellen men svänger åt höger ut ur rondellen.

I dag den 25 januari vid 15.30 tiden fick jag svar på hur och varför ingen ser till att det efterföljs, alltså vår kära polis. Ser en Volkswagen polisbuss som kör Nya Tylösandsvägen gör en högersväng i korsning och en vänstersväng på huvudled utan att använda detta hjälpmedel som är standard på alla bilar.

Jag vill att polisen tar fram statistik på bötfällda bilförare som inte följer lagen med att visa med blinkers vad de skall göra i trafiken. Men det troliga är väl att när inte ens polisen i Halmstad vet hur man skall använda blinkers så är väl lättjan inrotad tills någon hos polisledningen inser problemet med detta!

En insats i vilken korsning som helst i Halmstad går bra eller när ni är ute och patrullerar och det är ingen stor insats som behövs och detta skall upprepas tills alla vet hur man skall använda detta hjälpmedel för oss andra som är på vägarna.I många länder stoppar polisen alla bilar om möjligt som inte använder körriktningsvisare då det är vanligt att bilföraren är påverkad av alkohol eller annan brottslighet.

Nagel i ögat.