Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Valet av vatten i Brottets bassänger tas bland annat upp av insändarskribenten apropå propåer om att spara vatten. Bild: Lina Salomonsson
Valet av vatten i Brottets bassänger tas bland annat upp av insändarskribenten apropå propåer om att spara vatten. Bild: Lina Salomonsson

Uppmaningen att spara på vattnet liknar ordspråket "sila mygg och svälja kameler"

Uppmaningar om att spara på vatten borde även gälla kommunen, anser skribenten.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Laholmsbuktens VA uppmanar enträget oss medborgare att spara på dricksvattnet. Borde även gälla ägaren Halmstads kommun. Använder exempelvis dricksvatten för att fylla och rena badbassängen vid Brottet, trots att havsvatten finns 50 meter därifrån. Gör av med 5 000-6 000 kubikmeter dricksvatten, vilket motsvarar ungefär 40 normalvillors årsförbrukning.

Uppmaningen att spara på vattnet är likt ordspråket "sila mygg och svälja kameler". Visserligen förstår vi att det är "jobbigare" att hantera havsvatten än dricksvatten. Men det är även jobbigt att vattna i trädgården med en vattenkanna.

Sedan är det väl så att många av de "besuttna" struntar i diverse uppmaningar och regler. Finns fastighetsägare som vattnar sin gräsmatta dagligen, även när det regnar.

Är väl en symbol för att visa att vi är rika.

Normala vattenförbrukare