Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Undersköterskorna vill inte ha nytt schema

Nytt schema, hälsoschema.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Apropå Halmstad kommuns undersköterskors oro över nya scheman.

Vem är det som inte har lyssnat på personalen?

Facket kommunal i Halmstad måste ju ha fått till sig denna protest vid ett flertal tillfällen. Det kan inte ha undgått Halmstads kommun att deras undersköterskor som jobbar dagtid eller på natten inte vill ha detta nya schema.

Antingen så har Kommunal inte framfört medlemmarnas oro på ett bra sätt i sina möten med Halmstad Kommun. I minst ett år har allmänheten känt till dessa planer. Eller så har Kommunen valt att inte lyssna och avvaktar och ser om dessa protester lugnar ner sig.

Det finns så klart en stor vinning för kommunen med detta förslag. Men detta är på bekostnad av personal som slutar eller blir sjukskrivna. Vantrivsel på en arbetsplats vill ingen arbetsgivare ha.

Det finns många studier/forskningar på hur långa arbetspass skall vara. Lika många är det som säger att kortare arbetspass är bättre för kroppen som att nuvarande arbetspass är det bästa.

Skall personalens arbetstid kortas ner, så om det bara är 1/2-1 timme per pass så måste personalen jobba fler extra pass varje månad.

På vilken annan arbetsplats skulle personal vilja jobba fler dagar i veckan? Detta är såklart för samma lön, inget extra betalt.

Rätt till heltid är bra för de som vill och orkar med. Detta skall inte blandas ihop med ”ohälsosamma scheman”.

Det är på fritiden man ”laddar sina batterier”, så då säger det sig själv att om du har fler lediga dagar så återhämtar du dig bättre.

En utvilad och glad personal är en bra personal.

Halmstad Kommun och Kommunal bör nog båda parter nu förstå att de måste förhandla bort detta förslag som andra kommuner i Sverige inte vill ha.

Moses