Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: TT/arkiv  Bild: Jonas Ekströmer/TT
Bild: TT/arkiv Bild: Jonas Ekströmer/TT

Tystnadskulturer är ett hot mot demokratin

Det är inte första gången som en chef missbrukar sin maktställning.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Angående bristerna i ledarskap på en av stadens skolor torde anledningen till problemen vara uppenbar. Det är inte första gången som en chef missbrukar sin maktställning och utsätter en anställd för en kränkande särbehandling genom förtal, hot och utfrysning.

Det handlar om en förtryckande härskarteknik som används mot den för chefen obekväma som vågar ifrågasätta, uttrycka åsikter och anmäla. Förklaringen till att inte alla anställda drabbas torde för alla vara lika enkel som självklar; anställda som trots missförhållanden tiger utgör inte något hot för chefen. Dessa medlöpare favoriseras i stället och belönas på olika sätt. Alltmedan de visselblåsare som protesterar och har ryggrad att säga ifrån drabbas desto hårdare av personförföljelse! De ombeds inte sällan avsluta sin anställning. Trakasserier mot utsatta skapar dålig stämning med oro, otrygghet och vantrivsel på arbetsplatsen. Personalen som sagt upp sig, kunde antagligen inte acceptera chefens usla ledarskap.

Arbetsplatsproblem orsakade av chefer är tyvärr inte ovanligt och tystas ofta ner.

Vad är det som gör att alla dessa olämpliga chefer tillåts komma undan? Är det av bekvämlighetsskäl, för att chefer är svårare att tillsätta?

Det räcker inte att enbart be chefen ändra attityd. Allas lika värde gäller inte om det är offret som flyttas bort i stället för chefen, som är den egentliga orsaken till problemen. Värdegrunden man säger sig arbeta efter existerar inte! Att sådant har fått fortgå är ren skandal och stor orättvisa! Frågan är om detta kommer att utredas och åtgärdas korrekt den här gången? Organisationer och ledningar som tillåter chefer att mobba sina anställda har givetvis mycket lågt förtroende.

Större omsorg vid chefstillsättningar angående personlig lämplighet efterlyses!

A. L. Bertilsdotter