Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två liknande försvinnanden på kort tid - det här är inte ok

Jag kan inte ens föreställa mig hur jag skulle reagera om det ringde någon från Leos lekland och berättade att min dotter som är 7 år fanns där utan en vuxen när jag trodde att hon befann sig i en trygg miljö på fritids.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Jag kan förstå hur den förälder som fick det samtalet kände, en blandning av tacksamhet, rädsla och ilska. Tacksamhet att hon mådde bra och att jag lärt henne mitt nummer, rädsla över vad som hade kunnat hända och ilska över hur det över huvud taget kunnat hända.

På kort tid har två liknande försvinnanden inträffat i Halmstad. Det här är inte ok. Jag har som ordförande nu begärt från förvaltningen att nämnden ska ta få ta del av dessa oroväckande händelser och vad som brustit för att kunna möjliggöra att rätta till det. Det är av oerhörd vikt att föräldrar i Halmstads kommun känner sig trygga att överlämna det viktigaste de har i vår vård över dagen. Att ha en trygg och säker lärmiljö är en prioriterad fråga för Liberalerna i Halmstad.

Lovisa Aldrin (L)

ordförande BUN

LÄS MER: Flickor försvann från sin skola – föräldrarna kontaktades inte

LÄS MER: Sexåring försvann från skola - ingen saknade honom på över en timme