Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Höstro i Långaryd, Hylte kommun.
Höstro i Långaryd, Hylte kommun.

Trygghetsboende i Hyltebruk engagerar

Vi pensionärer behöver mer än en vacker omgivning, menar skribenten.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Jag skulle så gärna vilja veta hur ni ansvariga tänker angående trygghetsboende i Hyltebruk.

Hur kan man komma på att överhuvudtaget lägga ett trygghetsboende i Höstro bara för att omgivningen är vacker? På ett trygghetsboende sköter man sig själv. Man har kanske lite krämpor och kroppen orkar inte lika mycket som förr.

Då tror jag man på ett enkelt sätt behöver närhet till Apotek, Coop, Ica, Bank, frisör, Systembolaget, blomsteraffär, bibliotek, Forum och Guldkanten. Kunna gå ut och träffa lite folk och se lite bilar. Det finns inte så mycket av detta i runt Höstro.

Det är en stor bit av tryggheten, att man själv kan klara sig på ett enkelt sätt. Och rent ekonomiskt, om man skulle behöva hemtjänst, så utgår detta från Hyltebruk. De kan då cykla eller gå till trygghetsboendet. Det är bra för miljön.

Jag vill kunna äta på till exempel Malmagården och gå på underhållning i närheten av trygghetsboendet. Om ni ansvariga nu tänker trygghetsboende och vill göra något positivt - gör då som Anna Roos (C) föreslog. Sälj inte Gamla Real! Bygg i stället trygghetsboendet där.

Vi pensionärer behöver mer än en vacker omgivning. Det känns kränkande när ni tror att det är det enda vi behöver.

Visst blir vi äldre och rynkigare, går och hör lite sämre. Det är mest det utanpå som ändras. I själ och hjärta är man betydligt yngre!!

Ann, pensionär i Hyltebruk.