Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Eldsjälar i föreningen har under många år arbetat och slitit för att få till den klubbstuga som nu förstörts. Tack och lov så blev ingen skadad, skriver Jonas Hellsten (M). Bild: Jonatan Gernes
Eldsjälar i föreningen har under många år arbetat och slitit för att få till den klubbstuga som nu förstörts. Tack och lov så blev ingen skadad, skriver Jonas Hellsten (M). Bild: Jonatan Gernes

Trygghet ska inte avgöras av vilket postnummer vi bor på

Moderaterna i Laholm vill att det ska vara lika självklart att kunna känna trygghet i Knäred och inlandet som i centralorten Laholm

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Branden i Knäreds IK:s klubbstuga vid Lagavallen är självklart tragisk för föreningen och om det fastställs att branden var anlagd så kan jag inte annat än att bli förbannad. Eldsjälar i föreningen har under många år arbetat och slitit för att få till den klubbstuga som nu förstörts. Tack och lov så blev ingen skadad.

Om det var ett attentat mot Knäreds IK:s klubbstuga, var kan det då kanske hända i Knäred nästa gång? Det mesta i vårt samhälle är byggt upp via gemensamma skattemedel. Skulle något ske där så sätts det snart in väktare och kameror monteras upp. Sådant har inte Knäreds IK råd med, och inte heller någon annan ideell förening i Knäred eller i hela kommunen. Vad alla våra eldsjälar har byggt upp under åren måste vi tillsammans slå vakt om och bevara.

Moderaterna i Laholm vill att det ska vara lika självklart att kunna känna trygghet i Knäred och inlandet som i centralorten Laholm. Därför så kommer vi att arbeta för att det utvecklas en tydligare samverkan mellan Polisen och Grannsamverkan i Knäred. Vidare så vill vi bredda det område en kommunal ordningsvakt kan arbeta på i en hel kommun samt förstärka kommunala ordningsvakters befogenheter.

För att stärka tryggheten behöver Sverige fler poliser och poliserna förtjänar att få bättre betalt. Hur annars ska vi kunna få fler poliser att cirkulera i Knäred på dygnets alla tider? Moderaterna arbetar nationellt för att Sveriges poliser ges förutsättningar att göra sitt jobb.

Din och min trygghet ska inte avgöras av vilket postnummer vi bor på i kommunen.

Jonas Hellsten (M) boende i Knäred och Laholms kommun