Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Lina Salomonsson

Trygghet och små barngrupper är det vi föräldrar vill ha

"Till vårdnadshavare med barn placerade på Trädets och Stenstorps förskola" stod det i mejlet som nådde oss föräldrar efter jul.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

I mejlet står det att den förskola som vi med omsorg valt till vårt barn, inte kommer finnas med efter augusti i år. Anledningen är att Norra utmarkens förskola ska användas till dessa verksamheter från och med i höst. Förskolorna ska gå samman och bilda en ny förskola.

Jag har sökt svar till vad som ligger till grund för beslutet. Det enda svar som går att få tag på är att beslutet fattats av buf:s ledningsgrupp som haft dialog.

Vad hände med alla fina ord som Halmstads kommun beskriver i sina verksamhetsplaner? Att invånarna i Halmstads kommun ska känna förtroende för kommunen [… och samhället]. Det är svårt att känna förtroende när beslut fattas utan att beslutsunderlag följer med.

Trädets förskola är en fungerande verksamhet, hur tror ni att en påtvingad verksamhetsförändring påverkar personalen och barnen? Pedagogerna fick detta besked precis innan julledigheten, vilket trevlig julklapp att få kastad i ansiktet.

Norra utmarkens förskola är förvisso helt nybyggd, men trygghet och små barngrupper är det vi föräldrar vill ha. Inte en gigantisk förskola för 140 (!) barn med åtta avdelningar.

Dessutom så har byggnaden endast fått ett tillfälligt bygglov för att det fanns ett behov. Behovet kvarstår inte så låt våra väl fungerande förskolor och barngrupper vara ifred. Låt inte dåliga nämnds- och förvaltningsbeslut ta bort den fantastiska trygghet som vårt barn känner i miljön på den lilla förskolan.

Förälder till barn på Trädets förskola

LÄS MER: Ny förskola med plats för 140 barn står tom i höst

LÄS MER: Försenad förskola snart redo att ta emot 140 barn