Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Hanna Franzén/TT
Bild: Hanna Franzén/TT

Trygghet är en prioritet för M i Laholm

I tisdags den 8 december presenterades resultatet från den årliga trygghetsenkäten för kommunstyrelsen. Vi vill inledningsvis påpeka att Laholms kommun har ett fint samarbete med den lokala polisen men det finns mer att göra.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Stöldligor som i stor utsträckning drabbar småföretagare, jordbruk, byggfirmor och butiker är ett stort problem. Laholm ligger geografiskt sårbart för utländska stöldligor. Utländska stöldligor står för 90 procent av stölder av bilar, bildelar och båtmotorer. De står också för 50 procent av alla inbrott i bostad och sommarstugor. Vi vill satsa mer på ett mer aktivt samarbete mellan Laholms kommun och bevakningsgrupper/grannsamverkan.

Brott riktade mot äldre är en företeelse som blir vanligare. Den senaste tidens bedrägerier där förövarna låtsats vara poliser eller från myndigheter påvisar tydligt de äldres utsatthet i ett allt råare samhällsklimat. Äldreomsorgen i Laholms kommun måste i nära samarbete med polis och andra myndigheter bidra till att de som bidragit till att bygga detta land kan vara trygga.

En av tre kvinnor i Sverige upplever obehag inför att gå ut själv i mörker. Så kan vi inte ha det. Laholm ska vara tryggt. Det behövs trygghetsskapande åtgärder i centrum, vid skolor, busshållplatser och tågstationer. De kommande tågstoppen i Veinge och Knäred måste vara trygga platser.

Vi måste verka för en ökad polisiär närvaro i kommunen. Ja, vi vet att polismyndigheten inte styrs av kommunen men vi måste var aktiva i vårt arbete med att påverka polismyndigheten om att poliser på plats i kommunen behövs och synlig polisnärvaro i alla delar av kommunen är viktigt.

Den mest brottsförebyggande insatsen här och nu är att sätta gängkriminella ledare i fängelse. Men på längre sikt handlar det om en politik som säkerställer att ungdomar klarar skolan, att bryta bidragsberoende och tidigt gripa in mot ungdomar som är på väg in i kriminalitet.

Roland Norrman

Eric Semb

Moderaterna i Laholm