Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jonatan Gernes
Bild: Jonatan Gernes

Trist att man nu tar ett steg tillbaka

Angående att Laholms kommun skrotar sin elbilsladdning:

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Tycker det är ett konstigt beslut att ge upp publika laddplatser när man vill se minskad användning av fossila bränslen. Samt dålig hushållning med statliga bidrag från Naturvårdsverket när man överlåter driften till kommersiella aktörer efter några få år. Gärna en mix av båda alternativen, men detta skickar fel signaler.

Jag leasar en ren elbil som anställd i Region Halland, bor i lägenhet i centrala Laholm utan möjlighet till egen laddplats och känner nu att det blev svårare att pendla miljövänligt. De två platserna på Hästtorget med rimlig laddtaxa är nästan konstant upptagna. Det finns publik laddning en bit från arbetsplatsen i Halmstad (men inte hos arbetsgivaren), men det känns trist att man nu tar ett steg tillbaka i Laholm.

Att det skulle vara orättvist och att men ej får gynna den enskilde låter väldigt konstigt då det ju är precis detta man vill göra för att skynda på omställningen till icke fossila bränslen med till exempel miljöbonus vid inköp av miljöfordon.

Elfel