Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jari Välitalo
Bild: Jari Välitalo

Tre rädda partier svek de nyinflyttade

Det var mycket intressant och lärorikt att läsa Virve Ivarsson ledare i lördagens HP. Där fick vi läsare en bra sammanfattning gällande soppan kring det utlovade moskébygget på Fyllinge.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå ledare, 29/2.

När S, SD och M fattar armkrok och med förenade krafter stoppar moskébygget så är argumentet att man vill motverka segregationen i Halmstad?! Jag undrar om den nybildade treenigheten fick tänka länge innan de kom på detta argument. I själva verket ökas besvikelsen och misstron mot samhället när våra nyinflyttade inte får den moské de är utlovade. Den djupa och obefogade rädslan för utlandsfödda som finns i den nybildade trojkan skadar våra möjligheter att integrera de tusentals nyinflyttade i kommunen.

Det kan väl inte vara så att företrädarna för dessa rädda och bakåtsträvande partier tycker att det är bättre att det startas en mängd ”källarmoskéer" i Halmstad. Där kanske besvikelsen frodas efter det svek som invandrarna i kommunen har utsatts för. En moské är en mötesplats där muslimer utövar sin religion. Men det är också en mötesplats där de nyinflyttade får träffa sin släktingar och bekanta.

Centerpartiet var det enda partiet i samhällsbyggnadsutskottet som röstade för att kommunen skulle hålla sina löften till de nyinflyttade. S fattade armkrok på sina trosfränder och röstade bort möjligheten att visa solidaritet med de nyinflyttade och underlätta ett moskébygge på Fyllinge. Att ge lov för att bygge på Fyllinge hade varit ett bra sätt att bidra till integration. I stället blev de tre partiernas ställningstagande ett bevis på segregation.

PS. Ordet Integration betyder att olika saker förenas med varandra. Segregation betyder att åtskilja olika grupper från varandra DS.

Åke Nilsson

LÄS MER: Moskén på Fyllinge stoppas

LÄS MER: Islamiska föreningen: ”Orättvist att politikerna ändrar sig”

LÄS MER: Moskéavtalet är undertecknat

LÄS MER: Moskébeslutet prövas i högsta instans

LÄS MER: Moskémarken på Fyllinge har blivit dubbelt så dyr