Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Bertil Ericson / TT /

Trafikmiljön är hemsk på Gamletullsgatan

Vill skriva några rader om hur jag upplevt att bo intill en av Halmstads mest trafikerade gator, Gamletullsgatan.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Trafiken på nämnda väg är enorm från klockan fyra på morgonen till cirka två på natten med ett ständigt trafikbrus som resultat.

När det nu varit mycket varmt ute och man varit tvungen att ha fönster och balkongdörr öppna, har det varit svårt att föra ett samtal i normal ton hemma och svårigheter att se på TV utan textning.

Vägen har en hastighetsbegränsning på 30 kilometer. Ungefär en av tjugofem håller denna hastighet och gör man det får man en kö av irriterade bilister bakom sig. En del omogna förare använder ibland sträckorna mellan vägbulorna till att pröva sina fordons accelerationsmöjligheter.

Placeringen av övergångsställena förvånar något. Det finns en hel del, men ett tag försvann övergångsstället vid Coop, där många från Nissastrand gick över för att handla. Detta kom sedan tillbaka, förmodligen efter flera klagomål. Nu har man i stället tagit bort övergångsstället vid ingången till Linnéparken, där familjer med barn går över för att leka i parken och hundägare för att deras hundar ska kunna leka i hundgården.

Vidare är Gamletullsgatan inte någon huvudled, vilket skulle innebära att högerregeln skulle gälla. Som väl är betraktar bilister som kommer från sidovägarna den som en huvudled annars skulle det smälla många gånger per dag.

På väg att flytta