Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

”Jag skulle aldrig komma på tanken att glo i en telefon när jag är ute och går.” Bild: isabell Höjman/TT
”Jag skulle aldrig komma på tanken att glo i en telefon när jag är ute och går.” Bild: isabell Höjman/TT

Trött på alla mobilzombies

Den kände regissören Jim Jarmusch är aktuell med en zombiefilm, ”The dead don’t die”. Filmen är en kritik av överkonsumtion och beroende av digital teknik. Zombierna är styrda av det missbruk de hade som levande.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Jarmusch: ”Jag blir rasande när jag går eller kör förbi mänskliga mobilzombier som inte ser sig för, jag vill slita telefonerna ur händerna på dem.”

Detsamma känner jag då jag ser de som går omkring och glor i sina telefoner och inte tycks bry sig om något annat. Det är tragiskt att nästan alla i bussar och tåg håller på med sina telefoner.

För mig är det en självklarhet att läsa böcker och tidningar när jag är på väg i färdmedel. Det är så att jag blir förvånad då jag ser någon mer läsa en bok i kollektivtrafiken. Kan det vara så många som inte läser böcker, något som borde vara en nödvändighet..?

Om jag råkar se skärmen är det oftast något spel eller Facebook, inget vettigt. Värst är det med dessa föräldrar som är fokuserade på sin telefon och nonchalerar sina barn, de är knappast lämpliga som föräldrar.

Jag skulle aldrig komma på tanken att glo i en telefon när jag är ute och går. Hur kan man inte njuta av djur och natur och i städer av vackra fasader?

Tänk vad de som är mobiltelefonmissbrukare går miste om: intressanta böcker, estetiska hus och framför allt sina barn som inte får kontakt med sina föräldrar.

Henrik Scheutz