Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Janerik Henriksson/TT

Tittar man riktigt nära faller ridån ner

Hallandsposten hade en replik svar från Stina Isaksson och Thomas Johansson representanter för Sverigedemokraterna.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Hallandsposten hade en replik från Stina Isaksson och Thomas Johansson representanter för Sverigedemokraterna.

Insändarna hänvisar till en tankesmedja byggd på en person och hans åsikter. Om man verkligen vill lägga fram fakta, så tar man fram flera experter oberoende av varandra.

Man kan säga att ”en fjäder gör ingen höna”. Sveriges befolkning börjar bli äldre och detta påverkar ekonomin mer och mer för Sverige. Att skriva i sin insändare att kostnaderna skenar i samhället och skriva indirekt och direkt att invandringen är en stor del av problemet, visar att man inte har riktigt koll på ekonomin för landet.

Varför Sverige har en annan ekonomi, beror på många olika saker som till exempel jobbskatteavdraget, rut, rot, som gynnar inkomsttagare och fastighetsägare med mera. Alla dessa pengar som nu fördelas runt till privatpersoner, hade varit en stor hjälp till statsekonomin.

Sverige har förut varit ett solidariskt land, men nu så är Sverige ett land som har blivit mer och mer egoistiska där man bryr sig mer om sig själv än om andra människor, men när man själv blir drabbad så gnäller folk och tror att andra människor skall bry sig.

Sverigedemokraternas partiprogram har visserligen många olika ämnen som är populära så att folk ska tycka om dem, men om man tittar riktigt nära på hur finansieringen ska skötas för att allt ska kunna genomföras, så faller ridån ner. Det hjälper inte att bara skylla på invandringspolitik och vad det kostar. Vi har i detta land tunga kostnader som sjukvård, skola, äldreomsorg med mera och om vi inte kan få arbetskraft så finns det ingen som kan sköta de äldre eller barnen i skola och omvårdnad.

Det är oftast lätt att peka ut en grupp i samhället som man kan skylla allt på, men om inte denna invandrare grupp funnits, så hade väl Sverigedemokraterna skyllt på de äldre och sedan på de yngre.

Jan Claesson

aktiv socialdemokrat