Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Garderober är ofta välfyllda med plagg som ofta slängs när de är omoderna, menar skribenten. Bild: TT/arkiv
Garderober är ofta välfyllda med plagg som ofta slängs när de är omoderna, menar skribenten. Bild: TT/arkiv

Titta i dagens garderober; fyllda till brädden med klädesplagg

Vi måste tänka om helt beträffande all vår konsumtion och jag sätter mitt hopp till våra ungdomar.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå ledaren ”Låt klimatkunskap bli ett nytt skolämne”, 16/8.

Tack, Mattias för din kolumn om att klimatkunskap behövs i skolan. Tack vare Greta Thunberg har många unga blivit medvetna om planetens tillstånd och önskar att man tar krafttag mot den globala uppvärmningen. Man kan snabbt och relativt enkelt minska utsläppen genom att minska konsumtionen av bland annat kläder.

I min barndom på 50-talet sydde min mamma alla mina kläder. Jag hade som barn ett par vinterbyxor och när dessa blev våta, fick jag stanna inomhus tills de torkat. Likadant var det för mina kamrater. Vi led inte av detta.

Titta i dagens garderober; fyllda till brädden med klädesplagg som ofta slängs när de blivit omoderna. Och vem stoppar fortfarande sina strumpor?

Jag föreslår att skolan tar kontakt med oss äldre som kan berätta om hur vi levde och hade det under vår barn- och ungdomstid.

Vi måste tänka om helt beträffande all vår konsumtion och jag sätter mitt hopp till våra ungdomar. Jag hoppas verkligen att ämnet klimatkunskap införs med det snaraste i skolundervisningen.

Ninni A