Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skötseln av utemiljön kring kommunens särskilda boenden delas av Stiftelsen Hyltebostäder och kommunens samhällsbyggnadskontor, skriver representanter för de båda i en replik. Bild: Henrik Montgomery/TT
Skötseln av utemiljön kring kommunens särskilda boenden delas av Stiftelsen Hyltebostäder och kommunens samhällsbyggnadskontor, skriver representanter för de båda i en replik. Bild: Henrik Montgomery/TT

Tilltalande utemiljö främjar hälsan och bidrar till livskvalité

Den gemensamma målsättningen för arbetet är att alla våra särskilda boenden ska ha en utemiljö som både är tillgänglig och tilltalande för de äldre att visats i.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Svar på insändaren ”Både in- och utsidan på Malmagården skulle må bra av en upprustning”, 15/6.

Utemiljön är viktig för oss alla på många sätt. En promenad eller en kopp kaffe i en blomstrande trädgård eller ett snabbt ögonkast på en fin plantering i samhället skapar välbefinnande hos var och en, oavsett var i livet vi befinner oss. Precis som du säger är det ännu viktigare att våra äldre har en tilltalande utemiljö som lockar till utevistelse och som är utformad efter deras behov. Forskningen visar att vistelse i attraktiva utomhusmiljöer är bra för hälsan och bidrar till ökad livskvalité.

Skötseln av utemiljön kring kommunens särskilda boenden delas av Stiftelsen Hyltebostäder och kommunens samhällsbyggnadskontor. På våra särskilda boenden klipps alla häckar två gånger per år, samma sak gäller för rensning av ogräs i rabatter och mellan gångplattor. Gräsklippningen sker löpande. Skötsel av krukor och andra blomsterarrangemang ansvarar verksamheten för och skötseln av lägenheters uteplatser är den boendes ansvar.

Den gemensamma målsättningen för arbetet är att alla våra särskilda boenden ska ha en utemiljö som både är tillgänglig och tilltalande för de äldre att visats i. På grund av tillfälligt lägre bemanning och att våren var nästan en månad sen i år har verksamheten kommit igång ovanligt sent med utearbetet. Dock är arbetet på boendena igång nu och planteringarna i samhällena är klara inför midsommar. Vi önskar dig och de boende i våra särskilda boenden en skön sommar med många fina dagar utomhus.

Katarina Paulsson, samhällsbyggnadschef Hylte kommun

Charlotta Lindahl, vd Stiftelsen Hyltebostäder