Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ved, gammal eller ny? Bild: ANDERS WIKLUND / TT
Ved, gammal eller ny? Bild: ANDERS WIKLUND / TT

Tiderna förändras med ny kunskap – nu är det förnyelsebart som gäller

Jag kan i alla fall fortsätta att värma upp mitt hus med ved eftersom jag är klimatneutral och eldar med den nya sortens ved …

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

När vi eldade med ved förr i tiden så kände vi en viss skam för att röken som kom ut ur skorstenen inte var bra för miljön. Det trodde man då på den tiden. Numera med bättre kunskap vet vi att vi gör en insats för miljön genom att använda förnyelsebara träbitar i braskaminen. Röken är inte längre skadlig, den innehåller inte längre koldioxid antar jag eftersom alla miljöorganisationer tycker att det är bra att elda förnyelsebart.

Vi vet också att träbitarna kommer från träd som har löv och löven omvandlar koldioxid med mera till syre. Dom fungerar som naturens lungor. Dagens miljövetenskap förordar att vi eldar upp lungorna så att de inte kan omvandla koldioxiden till syre.

Jag läste nåt om att 7–9 miljoner människor dör en för tidig död varje år på grund av fossila utsläpp (den gamla sortens ved antagligen).

Miljöboven kärnkraft har tagit flera hundra tusen liv under hela sin livslängd! Det är ju bara statistik förstår jag ... Kärnkraften är ju mycket farligare säger alla som kan nåt om miljö.

Tänk vad kunskap kan förändra världen. Jag kan i alla fall fortsätta att värma upp mitt hus med ved eftersom jag är klimatneutral och eldar med den nya sortens ved …

UbbeL