Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmstad city, Nissan och Östra förstaden. Bild: Jari Välitalo
Halmstad city, Nissan och Östra förstaden. Bild: Jari Välitalo

Tiden står nästan still i Halmstad

När jag väl återvänder till Halmstad inser jag att här har tiden nästan stått still de senaste tio åren, menar skribenten.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Jag fick mig en tankeställare när jag för första gången på flera år besökte min gamla hemstad Umeå. När jag flyttade ner till Halmstad för femtontalet år sedan var städerna jämnstora.

Men det jag nu möttes av var en stad i förändring och tillväxt. Nya idrottsanläggningar, aktivitetshus och även fler lekplatser i bostadsområden.

I det tidigare så trötta centrum hade man rivit flera byggnader och byggt en stor galleria (likt Hallarna fast på två plan.) Restaurangstråk och båtar fanns längs älven samt en saluhall. Nu kändes plötsligt centrum minst sagt levande, dessutom hade tre nya hotell vuxit upp i centrala stan.

När jag väl återvänder till Halmstad inser jag att här har tiden nästan stått still de senaste tio åren och något större hopp till förändringar i staden är jag tveksam till då en bro över Nissan har diskuterats i över 30 år.

Varför det har blivit så här vet jag inte, men det är uppenbart att det är många traditionalister, både medborgare och politiker som vill att staden ska se ut som den alltid har gjort. Helt enkelt, ju fler kockar desto sämre soppa. Resultatet ser vi redan, ett utdött centrum och avveckling av både nöjen, fritidsgårdar och lekplatser. Lägg där till en byggnadsnämnd som säger nej till till alla aktivitetshus och slår undan benen på kreativa entreprenörer.

Detta är en i raden av insändare som säkert bara kommer passera, men jag vill sända er alla en tankeställare om hur (sommarstaden) Halmstad mår i dag och om vi även i framtiden vill ha det så?

Nils