Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Om man vid köksbordet bara hör negativa ord om skolan och lärarna, påverkar det barnens möjligheter att lyckas, menar skribenten. Bild: JESSICA GOW / TT
Om man vid köksbordet bara hör negativa ord om skolan och lärarna, påverkar det barnens möjligheter att lyckas, menar skribenten. Bild: JESSICA GOW / TT

Tala väl om de ungas arbetsplats

Vi är inte nöjda förrän alla når målen, trivs i skolan och känner sig trygga där.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Nu har skolan pågått i en månads tid. Föräldrar och barn kämpar med allt för att hinna med den, fritidsaktiviteter, ja helt enkelt få vardagspusslet att gå ihop.

Det har alltid varit viktigt att kunna läsa, skriva, räkna, lära sig om rättigheter och skyldigheter, historia och hur samhället fungerar. Därför ska utbildningen hålla en hög nivå och vara tillgänglig för alla.

Skolor, rektorer, lärare, pedagoger och annan personal gör hjälteinsatser för våra elever i Laholms kommun. Men det finns alltid saker som kan bli bättre. Vi är inte nöjda förrän alla når målen, trivs i skolan och känner sig trygga där. Det är en utmaning att lösa bristen på behörig personal, mobbningsproblematiken med mera och dessutom få ekonomin att gå ihop. Att enbart öka resurserna är inte nyckeln till framgång.

Hur ska vi få våra barn och ungdomar att uppleva vikten av kunskap?

När ska vi få alla föräldrar att känna sig glada, trygga och nöjda att skicka sina barn till skolan?

Vi kristdemokrater har några förslag:

Tala väl om barnens arbetsplats. Om man vid köksbordet bara hör negativa ord om skolan och lärarna, påverkar det barnens möjligheter att lyckas.

Alla börjar respektera pedagogernas kunskap, profession och auktoritet.

Låt läxläsningen få en högre prioritet än fritidsaktiviteter och datorspel.

Dags att införa ansvarskontrakt.

Kort sagt! Låt oss alla genom ord och handling, såväl politiker som personal, föräldrar och övriga i samhället visa att värdet av kunskap ger bättre förutsättningar till en god utbildning.

Helene Nilsson (KD), ersättare BUN Laholm