Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Ta till vara på seniorers kompetens

Ta vara på seniorers kompetens på arbetsmarknaden

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Vi lever allt längre och vi seniorer är ofta piggare och jobbar i större utsträckning vidare efter pensionsåldern. Sysselsättningsgraden bland seniorer har nära fördubblats de senaste 15 åren. De sysselsatta seniorernas bidrag till BNP har ökat kraftigt sedan år 2005 och uppgick förra året till 131 miljarder kronor - i paritet med stål- och metallindustrin eller motorfordonsindustrins bidrag till BNP.

Hallands län är inget undantag, här arbetade år 2018 24,6% procent i åldersgruppen 65-74 år. Ofta handlar det om egenföretagare, lärare och sjuksköterskor som gör viktiga insatser i välfärden eller om arbete inom ramen för ROT- och RUT-tjänster. Vi jobbar kanske inte heltid, men våra insatser gör skillnad.

Detta är en glädjande utveckling. Vi seniorer har mycket att bidra med på arbetsmarknaden och i samhället - vi är alltså varken tärande eller särskilt trötta. Men samhället behöver bli bättre på att ta vara på denna resurs. Från SPF Seniorerna anser vi att man ska kunna arbeta så länge man önskar, stelbenta regler och åldersdiskriminering ska motverkas. Flexibilitet kring arbetstider och arbetsuppgifter samt satsningar på arbetsmiljö kan också underlätta liksom ekonomiska incitament.

Vi vill alla bedömas efter kompetens och person, inte födelseår. Det är viktigt för samhället och för oss själva att kunna fortsätta göra nytta och bidra med vår erfarenhet på arbetsmarknaden.

Åke Persson

distriktsordförande SPF Seniorerna Halland