Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är många inom kommunen och politiken som verkligen sliter för att vi kommuninvånare skall ha det bra, konstaterar skribenten som också menar att dessa sällan lyfts fram. Bild: Lina Salomonsson
Det är många inom kommunen och politiken som verkligen sliter för att vi kommuninvånare skall ha det bra, konstaterar skribenten som också menar att dessa sällan lyfts fram. Bild: Lina Salomonsson

Ta kritiken och vänd det till en kraft för att skapa förändring

HP:s granskning den senaste tiden har verkligen startat en kulturförändring i samhället. Fler och fler börjar diskutera politik och hur kommunen sköter sitt uppdrag.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå debattartikeln ”Tilltron till demokrati rör sig inte åt rätt håll”, 10/9.

Det är bara att hålla med. Det som händer i vår kommun i dag är inte skapat under de senaste åren. Det är en följd av oförmågan till samarbete mellan förvaltningarna, mellan kommun och invånare och mellan kommun och näringsliv.

Det blir inte bättre av att förvaltningarna i större utsträckning än tidigare börjar köpa tjänster av varandra.

Det största problemet som inte kommer fram i dagsljuset är kulturen som råder bland tjänstepersoner och politiker. Det måste ske en kulturförflyttning där tjänstepersonerna och politiker hoppar ner från sina höga hästar, rannsakar sig själva om de verkligen arbetar för invånarnas bästa eller bara ser till sitt eget.

Det är många inom kommunen och politiken som verkligen sliter för att vi kommuninvånare skall ha det bra. Dessa personer lyfts oftast aldrig fram i press eller sociala medier.

HP:s granskning den senaste tiden har verkligen startat en kulturförändring i samhället. Fler och fler börjar diskutera politik och hur kommunen sköter sitt uppdrag. Detta gagnar demokratin och kan ses som en tro på att intresset från framförallt ungdomar kan öka i framtiden. Det är ju dagens ungdomar som skall leda kommunen både politiskt och som tjänstepersonal.

Därför ogillar jag starkt att vissa kastar över problemet till media och inte kan ta kritiken och vända det till en kraft för att skapa förändring.

Kulturförändringen startar i toppen för att kunna genomsyra hela organisationen, men om toppen slår ifrån sig och skyller på andra sker ingen förändring.

Stå för det ni gjort, be om ursäkt för att ni hade lite otur när ni tänkte våga ta en diskussion med motparten och försöka att sätta er in i den motsatta sidan.

Glöm inte bort vem som betalar er lön och att tjänstemannautövningen är en servicefunktion för medborgarna.

Carl Lindblom