Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Konsekvenserna av klimatförändringarna blir tydligare, skriver Klimatnätverket södra Halland. Bild: Henrik Montgomery/TT
Konsekvenserna av klimatförändringarna blir tydligare, skriver Klimatnätverket södra Halland. Bild: Henrik Montgomery/TT

Ta din klimatoro på allvar

Kommande generationers lott är att skörda det vi sår, det gäller både våra koldioxidutsläpp och de gifter som vi omger oss med.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Reportage om bränder, torka och översvämningar når oss hela tiden. Den världsdel som klarar sig undan extremväder finns inte. Nyheterna är svåra att ta in och hemma i TV-soffan infinner sig tankar som: Vad händer med de som överlevt? Hur förändras deras liv och kommer det att finnas möjlighet till försörjning? Vad händer med landets ekonomi och stabilitet?

Konsekvenserna av klimatförändringarna blir tydligare och eskalerar i snabb takt. Det är hårt att säga, men vi som är vuxna nu är den sista generationen som har en chans att sätta stopp för den annalkande katastrofen.

Kommande generationers lott är att skörda det vi sår, det gäller både våra koldioxidutsläpp och de gifter som vi omger oss med - det är deras möjligheter till ett värdigt liv vi schackrar med. Ansvaret vilar enormt tungt på oss, men än tyngre på våra politiker.

Vi tror att du förstått situationens allvar. Förhoppningsvis strävar du efter ett energieffektivt och mer resursbevarande liv, men förstår våra politiker?

Klimatkrisen är global, men förändringar måste göras lokalt.

​Vi uppmanar: Ta din klimatoro på allvar och ta kontakt med våra lokala politiker och kräv förändring!

Klimatnätverket södra Halland

Bo Hansson

Ingrid Bergelin

Palle Nielsen

Bitte Lydén

Lionel Charrière

Gun Jönsson