Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ta bort vägbulorna från centrum

Halmstad city avfolkas, men än är det inte kört.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Fick en idé, som bör passa kommunens korvförsäljarskråavdelning. Visade vår vackra stad i en gästande kompis helt nya snobb-bil. MEN han blev förundrad över ambitionen att utestänga bilister från staden genom att vilja höja parkerings­avgifter. Hur deras tanke­fladder går ihop förstår jag inte – högre parkeringsavgifter borde väl minska antalet bilar i den halländska provinshuvudstaden. Men tänker man omständigt politiskt så blir det väl så?

Min kompis – jo, han är fortfarande min kompis – trots att jag lurade in honom i vår stad med mängder av alla dessa ”bulor”, som enligt stadens styrande ska främja snålkörandet och skona gångtrafikanter.

Kompisen, ekonomi­snubbe på ett större företag, tyckte att man skulle ta bort vartenda anlagt gupp, som kostar pengar och i stället anställa ett antal ”fortkörningskontrollpoliser”, som med en liten apparat och en anteckningsbok skulle kunna dra in fortkörningsböter till stadskassan, samtidigt som stadens gator jämnas ut till välkomnande ”avenyer” och smyckas med blomster och kanske rent av en staty av nån framstående politiker. Om sådan finnes.

Sture Tingwall