Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Tänk ett varv till kring hållplatserna

Hallandstrafiken har dragit om linje 62 på Söder i Halmstad med ny ändhållplats och samma sträckning dit i båda riktningarna.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Precis som man påpekar innebär det förbättringar för flertalet boende och en möjlighet att ta sig till småbåtshamnen med mera med buss. Kanske kan det också betyda att trafikkaoset utanför Kulturskolan minskar genom att fler åker buss.

Skepparegatan mister dock helt sina hållplatser och de boende måste gå längre. För de flesta är det ingen alarmerande lång sträcka men för äldre eller rörelsehindrade så blir effekten stor. Den gamla sträckningen med en slinga var att föredra eftersom den täckte upp ett större område och därmed gav en bättre service.

Vi vädjar till Hallandstrafiken att tänka ett varv till kring linjedragningen för att försöka hitta en bättre lösning. Slingan betjänar ju fler och förhoppningsvis finns det möjlighet att införa den igen.

Västers socialdemokratiska förening