Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Berget Skallen i Haverdal. Bild: Johnny Samuelsson
Berget Skallen i Haverdal. Bild: Johnny Samuelsson

Styrande politiker är ångvälten för Halmstad

Vi kommer att kämpa för att Haverdal får behålla sin karaktär på så många platser som möjligt, menar skribenterna.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Till Stefan Pålsson och kommunfullmäktige i Halmstads kommun.

Även vi i Haverdal brinner för Halmstads kommuns utveckling, för det har vi alla nytta av. Det är otroligt att våra/ni politiker inte fattat att vi inte är emot utveckling, utan det är sättet ni vill utveckla Haverdal.

Det som är tråkigt är att ni styrande politiker inte vill lyssna på oss och vill behålla karaktären i orten Haverdal. Vi vill inte ha ett nytt Ranagård eller Fyllinge med tät bebyggelse.

Haverdals karaktär är berget Skallen med öppna landskapet i norr och öppna havet i söder med Ankerbyn och Sommarbyn. Lärkorna och triften på fältet i norr och den vackra solnedgången där många fler skulle kunna få njuta av. Om ni tillät bebyggelse på Skallens norra del så får fler möjlighet att bo i Haverdal och samtidigt bibehållen Haverdals karaktär.

Tyvärr kan vi konstatera under hela processen med Framtidsplan 2050 har vi blivit överkörda av Ansvar för Halmstad med flera, så det nya namnet som passar bättre är Ångvält för Halmstad.

Vi kommer att kämpa för att Haverdal får behålla sin karaktär på så många platser som möjligt. Att våra invånare i framtiden får närproducerad mat genom att behålla åkermarken. Detta genom att överklaga detaljplanen/detaljplanerna och få invånarna att ändra åsikt så att ”rätt” politiker blir valda som vill behålla Haverdals karaktär till nästa mandatperiod.

Med vänliga hälsningar

Gösta Ivansson

Lena Weibull

Monika Nylander