Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Energi- och näringsminister Ebba Busch (KD), statsminister Ulf Kristersson (M), Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) samt arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L) samt under en pressträff i december 2022.  Bild: Fredrik Sandberg/TT
Energi- och näringsminister Ebba Busch (KD), statsminister Ulf Kristersson (M), Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) samt arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L) samt under en pressträff i december 2022. Bild: Fredrik Sandberg/TT

”Styr” med hjälp av Liberalerna – så tycker de om liberalism

Fria medier, domstolar, lärosäten liksom den fria kulturen och de fria folkrörelserna är i dag hotade.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Liberal och social demokrati har utgjort hörnstenarna i den svenska rikspolitiken allt sedan andra världskriget. De sju riksdagspartier som fanns fram till valet 2010 hade samma syn på övergripande demokratiska principer som yttrande-, religions- och föreningsfrihet. De stod även upp för principen om alla människors lika värde.

2010 kom SD in i riksdagen och gick genast till angrepp mot hela ”7-klövern” som beskylldes för att ha förstört vårt land – den liberala och sociala demokratin. Men när M och KD bjöd in SD i den politiska värmen försvann skällsordet ”7-klövern”. Nu var det endast den ”rödgröna” regeringens fel att Sverige hade förstörts.

I dag styr SD en marionettregering genom Tidöavtalet – mycket tack vare Liberalerna. I SD:s senaste principprogram framgår deras syn på liberalism och människan: ”Liberalismen och socialismen är de två ideologier som dominerat och präglat det svenska samhället under de senaste decennierna. Båda dessa ideologier betraktar i hög grad människan som en i grunden god och förnuftig varelse [...]” samt ”Vi tror alltså att människan är ofullkomlig, att människan förutom förnuft och rationalitet också styrs av känslor, instinkter och drifter och att vår individuella förmåga till förnuftigt handlande och tänkande därför är begränsad.”

SD har även tankar om begreppet demokrati. Deras principprogram igen: ”Demokrati betyder folkstyre och Sverigedemokraternas uppfattning är att man inte helt kan förbigå ordet ”folk” i begreppet folkstyre och att folkstyret i längden riskerar att bli mycket problematiskt att upprätthålla i en stat som bebos av flera folk [...]”.

SD är inte ett parti som andra. Fria medier, domstolar, lärosäten liksom den fria kulturen och de fria folkrörelserna är i dag hotade. Konspirationsteorier om ”folkutbyte” och klimatförnekelse varvas med krav på angiverilagar, visitationszoner och en återvandring som för tankarna till SD:s rötter.

De som släppt fram SD borde ge ett citat av Albert Einstein en tanke: ”Världen hotas inte av människor som är onda utan av dem som tillåter ondskan.”

Trött på SD