Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Studenten ställs in – inte rimligt att butiker får ha tusentals kunder

Vi vet och vi nickar och håller med och tänker att det är inte hela världen att studenten blir annorlunda i år.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik

”Den ständiga studentdebatten - firandet måste ändras”, 5/5.

Coronakrisen. Jag kan inte mer än att starkt protestera mot det du skriver C-G Pernbring Våra studenter, hela Sveriges studenter, står i år inför ett så brutalt annorlunda studentfirande att ingen av oss, förutom studenterna, kan förstå vad det innebär.

Vi vuxna säger att vi är ledsna för studenternas skull men också att vi alla måste rätta oss efter det som Folkhälsomyndigheten säger.

Vi vet och vi nickar och håller med och tänker att det är inte hela världen att studenten blir annorlunda i år.

Det vet även våra fina studenter, de som är 19 år och som har längtat efter den här dagen i tre år. De vet och de förstår att det finns risk för smitta och att den måste begränsas.

Men de rättar inte in sig i ledet, inte utan att ifrågasätta, inte utan att vända på varenda sten, varenda möjlighet att faktiskt få fira studentdagen på det sätt som de i sina 19-åriga liv tänker och känner att de har rätt till. Och när de dessutom ser Sveriges uteserveringar myllra av folk och ett Gekås med 4 000 besökare på en dag, har de kanske till och med rätt över att fundera på och ifrågasätta, varför just deras dag ska ställas in?

Jag känner hopp om framtiden, om att dagens ungdom in i det sista försöker hitta en möjlig lösning, en möjlig väg ut, där de på ett säkert sätt – och tro mig, de vill att det ska vara säkert – kan få höja mössan i skyn och sjunga om studentens lyckliga dar!

C. Ruthström