Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: isabell Höjman/TT
Bild: isabell Höjman/TT

Stort grattis till alla oss hallänningar!

Efter en motion från SD kommer man nu ändra så att det inte längre står dolt nummer när det ringer från någon av Region Hallands olika vårdverksamheter.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Vi är många som av olika anledningar inte svarar när man inte ser vem det är som ringer. En del vill inte svara om det skulle vara en telefonförsäljare, en del är rädda för lurendrejare och ytterligare en del har helt enkelt som praxis att inte svara om de inte kan se numret.

Då man som läkare, sjuksköterska eller annan anställd inom vården behöver nå en patient kan det då vara svårt att nå den personen, och den som missat ett samtal har ingen aning om vem som ringt.

Så med anledning av det och efter en våg av telefonbedrägerier, främst mot äldre, lämnade SD in motionen i början på året om att det ska synas när det ringer från Region Halland, som nu alltså bifölls av fullmäktiges församling på mötet i december månad. Det blir nästan som en liten extra julklapp till oss alla i Halland.

Så med det önskar jag att det underlättar för både vårdpersonal och patienter, och önskar er alla invånare i Halland samtidig en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Carita Boulwén (SD)

gruppledare

Region Halland

SD Kungsbacka

LÄS MER: SD vill att regionens telefonnummer visas