Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stor utsatthet hos personalen i förskolan

I pandemins spår är det många på våra förskolor som känner stor oro. Inget har varit sig likt sedan det startade.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

I pandemins spår är det många på våra förskolor som känner stor oro. Inget har varit sig likt sedan det startade. Trots vår utsatthet är det den verksamhet som har fått minst hjälp med hur vi ska förhålla oss för att minska smittspridningen. Tvätta händerna och använda handsprit, det gör vi dagligen oavsett pandemi eller inte. Hålla avstånd är däremot inte det lättaste. Vi har inte utrymme för det och jag vill då rikta skarp kritik till vår förvaltning där vi inte har känt någon stöttning alls. De förändringar vi har varit tvungna att göra har kommit från oss själva och facket. Bland annat att lämna och hämta sina barn utomhus, trycka på att slippa sammanslagning på lov och så vidare.

Just nu ska vi inte sätta in vikarier utan hjälpas åt i huset, De tär ett pusslande varje dag. Som tar mycket kraft och energi, plus oron för smittan. Hade vi kunnat så hade vi också jobbat hemifrån.

Sedan vill jag rikta en uppmärksamhet till alla vårdnadshavare. Tro aldrig att vi tycker det är roligt att skicka hem era barn vid minsta symptom. Vi måste följa de restriktioner som gäller, inte minst för alla pedagoger. Så att ni kan fortsätta att lämna era barn på våra förskolor. Jag hoppas att alla familjer tar sitt ansvar så att vi kan hjälpas åt att stoppa smittspridningen så för allas skull, gå och testa er vid symptom. Att stänga förskolan helt, ja det kan man ju förstå vilka konsekvenser det skulle få.

På min förskola gör vi förändringar utifrån nya restriktioner. Vi är ute så mycket det bara går, minskar antalet barn vid samlingar, tänka nytt vid varje situation.

Till sist vill jag ge en stor kram till alla fantastiska pedagoger som sliter på sina förskolor i denna pandemi.

Ta hand om er, vi gör det här tillsammans

Ewa på Växthusets förskola