Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Läsarbild
Bild: Läsarbild

Stoppa tunga lastbilar på Fågelvägen

En alternativ tillfart måste ordnas snarast, innan ett barn bli påkört vid förskolorna.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

I Fågelvägens förlängning på Rotorp har Halmstads kommun ett stort upplag för jord, grus, grenar, stockar och annat avfall från park- och skogsskötsel. Närmsta grannar är två förskolor, Västra kyrkogården och ett grönområde med pulkabacke och hundrastgård. Upplaget växer hela tiden. När marken inte räcker till läggs nya högar upp. De når nu 3–4 meters höjd och inkräktar alltmer på det grönområde som i kommunens nya Framtidsplan anges som viktigt för rekreation.

Det finns bara en legal tillfart till detta upplag, nämligen Fågelvägen. Dagligen går tunga transporter förbi områdets bostäder och de båda förskolorna, därtill också tunga maskiner som används för lastning, lossning och bearbetning av materialet.

En alternativ tillfart måste ordnas snarast, innan ett barn bli påkört vid förskolorna. Med en alternativ väg från Västrevångsleden kan mycket av störningarna tas bort. Det bör också vara ett minimikrav att upplaget avgränsas mot grönområdet så att inte ännu fler högar med stammar och grus hamnar intill pulkabacken eller hundrastgården.

På lite längre sikt anser jag att kommunen bör söka en annan och lämpligare plats för sitt upplag.

Barbro Odelberg (L)