Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Stoppa inte utvecklingen genom folkomröstning i alla speciella frågor

Låt våra valda politiker ta besluten och hemfall inte åt att folket vet bäst.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Till alla hotelljasägare

Va inte ledsna. Ni får snart ett hotell. Inom några år kommer det att stå ett fantastiskt hotell vid eller i närheten av Österskans. Jag grundar detta påstående på de historiska beslut som tagits efter folkomröstning i speciella fall.

Jag börjar med folkomröstning om vänster/högertrafik. Ett rungande nej till högertrafik. Alla vet förhoppningsvis på vilken sida vi kör i dag. Det blev ett kompakt motstånd till Järnvägsleden, och alla vet också, att i dag är den absolut nödvändig.

Den största grejen var nog alla dessa protestlistor mot en rivning av gamla sporthallen. Det blev, som väl var inte någon folkomröstning, men det figurerade många protestlistor, om att behålla Sporthallen. Denna mögliga och gammalmodiga byggnad, som inte ens hade en handikapphiss inomhus. Hade folket fått bestämma, så hade vi i dag inte haft den utomordentliga Arenahallen, som är norra Europas finaste inomhusanläggning enligt kunniga bedömare.

Låt våra valda politiker ta besluten och hemfall inte åt att folket vet bäst. Stoppa inte utvecklingen genom folkomröstning i alla speciella frågor.

Tycker Rune Petersson

LÄS OCKSÅ: Hotellmotståndarna jublar efter historisk folkomröstning

LÄS OCKSÅ: Halmstadborna röstar nej till hotellet på Österskans

LÄS OCKSÅ: Ja eller nej till hotellbygget – här kommer bästa argumenten