Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Statsministern Magdalena Andersson (S). Bild: Mats Andersson/TT
Statsministern Magdalena Andersson (S). Bild: Mats Andersson/TT

Statsbidrag som kostar

Bidragen kan uppfattas som att Socialdemokraterna är partiet som har stor omsorg om de svaga i samhället och det är precis det som är syftet med deras ideologi, anser skribenten.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik på insändare 29 augusti i HP ”Valfrihetssystem för vem inom äldreomsorgen”.

Socialdemokraterna i hemvårdsnämnden med bland andra Rose-Marie Henriksson skriver att: ”Vi socialdemokrater är stolta över statsbidragen som regeringen har gett kommunerna och som har möjliggjort satsningarna utöver budgeten”. Bidraget var riktat till äldreomsorgen vilket framkom redan 25 september 2021 i en debattartikel i HP av Magda-Lena Andersson och Krissi Johansson där det utlovades 21 nya miljoner till Halmstad.

Bidragen kan uppfattas som att Socialdemokraterna är partiet som har stor omsorg om de svaga i samhället och det är precis det som är syftet med deras ideologi.

Men först plockar de, på ett raffinerat och i bland omärkligt sätt, av folket en massa skattepengar för att sedan visa en stor generositet med bidrag.

Man har lyckats med att hålla folket okunniga om att miljoner av det vi betalar i kommunalskatt går in till staten i form av allmän löneavgift 11,62 procent som ingår i arbetsgivaravgiften för de kommunanställda. Det är pengar som boende i Halmstad trodde skulle gå till kommunens verksamhet. Förra året uppgick den summan för Halmstads kommun till 285 miljoner kronor att jämföras med bidragets storlek.

Det är hög tid att ifrågasätta Socialdemokraternas politik.

Janne Gustafsson