Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Många blir stressade av allt missljud i Halmstad city, menar skribenten. Bild: Jari Välitalo
Många blir stressade av allt missljud i Halmstad city, menar skribenten. Bild: Jari Välitalo

Störande ljud i Halmstads city

Varför ska musik ljuda över stan varje dag, året runt, och som dessutom konkurrerar med restaurangernas musik, undrar skribenten?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

En grupp turister berättade att de tycker det är fruktansvärt störande med musiken som pulserar ut ur högtalare längs gatorna i city. Som boende i stan, på Köpmansgatan, håller jag fullständigt med. Varför ska musik ljuda över stan varje dag, året runt, och som dessutom konkurrerar med restaurangernas musik?

Sitter man på Norre Torg hör man musik från Kakel, Cyrano, Cortado Coffee Shop, Hotell Mårtensson och Restaurang Norre Port, samt den minst sagt dåliga och irriterande musik som hörs ur Halmstad Citys högtalare som finns uppsatta längs hela gatorna i centrum av Halmstad.

Samma sak gäller om man befinner sig på pizzeria Capri. Musiken från restaurangerna runt omkring blandas med Halmstad citys låtar, varken promenad eller restaurangbesök blir angenämt. Många med mig blir enormt stressade av allt missljud som även ljuder på söndagarna då man vill koppla av och ta en promenad.

Vi som bor här och många av de turister vi talat med, står inte längre ut att vara i centrum av Halmstad. Om Halmstad city och krögarna tror att det är positivt och lockande med musik längs gatorna och i vartenda gatuhörn, misstar de sig. Det skrämmer bort oss eftersom det är fruktansvärt störande och påfrestande.

Jenny, från början turist men numera boende i centrala Halmstad