Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hela somaren har mopeder och crossmotorcyklar kört i bostadsområdena runt Mellbystrandsskolan i höga farter, berättar skribenten. Bild: Johan Nilsson/TT
Hela somaren har mopeder och crossmotorcyklar kört i bostadsområdena runt Mellbystrandsskolan i höga farter, berättar skribenten. Bild: Johan Nilsson/TT

Störande fordon och partyn i Mellbystrand

Snälla, prata med era ungdomar om respekt för omgivningen. Om man inte stör eller förstör så finns det inget att klaga på.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Hej föräldrar till motorburen ungdom i Mellbystrand med omnejd. Vi som bor eller har stugor i Mellbystrand skulle uppskatta om ni har möjlighet att ha ett allmänt samtal om vad som är okej beteende när man hänger i eller kör runt i villaområden.

Under mer eller mindre hela sommaren har mopeder (oftast trimmade) och crossmotorcyklar kört runt i bostadsområdena runt Mellbystrandsskolan i höga farter. Många av ungdomarna är utan hjälm.

Dels låter det fruktansvärt högt och dels bor det barn, djur och äldre i dessa områden som inte alltid är snabba på att flytta sig. Det hade varit hemskt om någon blir påkörd.

Utöver dessa motorburna ungdomar dras vi dessutom med raveparty vid Mellbystrandsskolan i stort sett varje kväll. Fönsterna skallrar när basen drar igång, något som brukar ske framåt mörkrets inbrott och hålla på fram till minst midnatt. Självklart behöver ungdomarna någon plats att hänga på, men de gör sig själva en björntjänst när de stör omgivningen i onödan.

Man behöver inte vrida upp basen så den går igenom stock och sten. För de som behöver stiga upp tidigt till arbeten eller har småbarn som inte kommer till ro är detta ren terror.

Snälla, prata med era ungdomar om respekt för omgivningen. Om man inte stör eller förstör så finns det inget att klaga på. Vad sägs om den gamla hederliga regeln att man inte väsnas efter klockan 22.00?

En sista vädjan till er föräldrar som har motorburen ungdom samt polisen i Laholm är att ta en sväng förbi Mellbystrandsskolan lite då och då för att visa ert engagemang.

Peltor