Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stå upp för våra skolor och för personalen

Vid två tillfällen den senaste månaden har jag blivit både irriterad och förvånad över HP:s bristfälliga och naiva rapportering kring Halmstad kommuns skolor.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Vid det första tillfället handlade det om boll-förbudet på Stenstorpsskolan. Journalisten ställde då frågan om inte personalen kunde försökt att prata med barnen. Journalisten måste väl ändå inse att det på varje skola arbetar fullt kompetenta lärare som ägnar en stor del av sin tid åt att just prata med barnen.

Så till nästa händelse som får mig att tro att HP har blivit en sensationslysten tidning med avsikt att svärta ner kommunens skolor. I dag möttes jag av HP:s framsida som blåste upp hur hemskt det är att gå i åk 6 på Getingeskolan och hur otrygga barnen känner sig där. En något mer nyanserad rapportering vore önskvärd då jag har en son som går i just årskurs 6 på Getingeskolan och som kommer hem glad och nöjd efter sina skoldagar och dividerar med sin syster om vem som går på den bästa skolan. Båda anser sig ha rätt. Och tänk att så kan det ju faktiskt vara. Halmstad kan ju ha flera bra skolor och skolformer även om HP väljer att rapportera endast med utgång från det fåtal som tycker annorlunda. Till er föräldrar där ute – stå upp för våra skolor och dess kompetenta personal även när inte HP gör det!

Jenny

Svar direkt

Hej och tack för dina synpunkter! Vad härligt med barn som kommer hem och är nöjda och glada med sin skoldag. Det är ju så vi alla vill att det ska vara.

Tyvärr ser verkligheten inte alltid ut så, vare sig för alla elever eller för all skolpersonal. När det kommer larm om att tryggheten svajar och möjligheten att lära eller lära ut påverkas är det självklart för HP att rapportera. Det betyder inte att vi inte ser att det finns mängder av kompetent personal och att det görs mycket gott på skolorna i kommunen. Vi skriver ju också regelbundet om positiva och glada händelser inom skolans värld, till exempel skolstarten med all förväntan, UF-mässans driftiga deltagare och eleverna som nyligen städade Halmstad i Stadsploggen.

Cicki Gustafsson

nyhetschef på HP