Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Stå för din åsikt när du kritiserar

Om du nu kritiserar så bör du stå med ditt namn.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik

Svar till Boggy, 23/3-20.

Omsorg. Varför skriver du inte ut ditt namn? Om du nu kritiserar så bör du stå med ditt namn. Det är inte seriöst att gömma sig bakom en signatur och kritisera saker. Socialdemokraterna hade, och har, i januariavtalet med C och Liberalerna angett en höjning av pensionerna eftersom man prioriterar pensionärerna. Tyvärr så kan man inte ge de belopp som många vill ha. Sverige har en påse pengar som skall räcka till alla grupper i samhället. De som får mest ur pengapåsen är pengar till pensionärer och barn samt ungdomar. Detta är enorma belopp som fördelas både från stat och kommun. I Halmstads kommun är Hemvårdsförvaltningen den som får över en miljard som går till omsorg med mera för äldre.

Det är helt orealistiskt att kompensera det som du specificerar under de förhållandena som råder i Sverige vilket du borde inse eftersom vi har en åldrande befolkning som kräver mer resurser både med pensioner och vård och omsorg. Sverige har en viruspandemi som kommer med största sannolikhet dra ner samhället ekonomiskt med arbetslöshet med mera. Finns det inga arbeten så lär väl pensionerna bli lidande framöver. I Sverige har många med låg pension inte ansökt om bostadstillägg, fast de kan göra detta om de har en låg pension.

Sverige har i dag många ”Fattigpensionärer” som har en låg pension och personligen anser jag att dessa personer ska man satsa extra på, än de som har en hygglig pension och kan klara sig.

Man skall bry sig om de svaga i samhället och inte på de som gapar mest. Vill man ha ett bra samhälle, så måste man också kunna vara solidarisk. Har man ett egoistiskt samhälle, så är det ingen som bryr sig om dig i framtiden.

Jan Claesson

aktiv Socialdemokrat