Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Stäng återvinningen på Flygstaden

Så har då Hem gjort det igen. Återigen vill de försämra servicen till invånarna

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Denna gång genom att stänga återvinningscentralen i Simlångsdalen med hänvisning att den kostar pengar att driva och är dyrare än återvinningscentralen inne i stan per besök räknat.

Tja, det blir väl följden av det dåliga beslut man tog för åtta år sen när man över en natt bestämde att den gamla anläggningen var livsfarlig och i stället för den som var inhägnad på reningsverkets område införde en mobil ¨återvinningscentral på en hyrd yta.

Det som tidigare kunde skötas av ensam grånad gentleman får nu skötas av ett flertal personer och lastbilar varannan vecka med en våldsam kostnadsökning som följd. Tidigare tömde man respektive container när den var full, nu kör man runt med i stort sett tomma containrar i miljöns namn.

Förstår att tjänstemännen och ledningen på Hem vill ta till detta grepp nu för att få uppmärksamhet, rollen som det sämst skötta kommunalägda bolaget är ju på väg att gå till Hamnbolaget med sin välklädda pajasdirektion i spetsen. Mitt förslag är att stänga alla återvinningscentraler om det nu är ett problem att de kostar en slant att driva. Ta beslut omgående att stänga på Flygstaden, krösusarna på den sidan stan kan allt köra och dumpa sin skit på östra sidan.

Sedan Oskarström och Villmanstrand några månader senare. Tänk vad pengar Hem ska spara. Till vadå? En ny förbränningsugn för att bränna norska eller italienska sopor kanske? Det är beklämmande att se hur vår kommunala service i kransorterna monteras ner och detta med våra självgoda politikers minne, helst av allt skulle ju alla invånare bo inne i centralorten i deras tycke.

De invånare som inte förstår bättre, utan väljer att bo utanför city, bör straffas och detta är ju ett bra sätt att göra det på. Stäng ner all kommunservice utanför stadsgränsen så sparas det många sköna slantar som med fördel kan läggas på flygplatsen så jag och andra tämligen framgångsrika affärsmän kan fortsätta resa på ett tidseffektivt sätt till våra viktiga möten.

Herr Silfver