Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi kan vårt jobb, men känner inte kunden vi ska till, menar skribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT
Vi kan vårt jobb, men känner inte kunden vi ska till, menar skribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Ständig oro över resurspassen inom vården

Vi har efterfrågat den utvärdering vi blev lovade, men var blev den av, undrar skribenten?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik på insändare i HP 2/11 ”Vårt mål är en bra arbetsmiljö”.

Om målet är en bra arbetsmiljö så har ni misslyckats totalt! Kan ni inte bara inse det? Hur många andra arbetsgrupper hade funnit sig i detta? Att bara veta 4 veckor framåt hur dina arbetstider och vilka arbetsdagar du ska få.

Vi lägger vårt så kallade önskeschema var fjärde vecka och kan få tillbaka något som ser helt annorlunda ut. Hur ska man kunna planera sitt privatliv, tandläkarbesök, läkarbesök och kunna umgås med familj och vänner med mera?

Det är ständig oro över resurspassen, ångest som ger tankar om att sjukskriva sig. Arbetslusten dör ut. Ja vi kan vårt jobb, men känner inte kunden vi ska till. Vad är värdegrunden i detta? Ni ansvariga sa att vi kunde ligga plus 30 timmar eller 30 minus i vår schemaplanering. Detta för att vara mer flexibla, men det är en stor lögn. Vid plustimmar dras genast ett arbetspass och vid minustimmar trycker ni in ett arbetspass utan att fråga oss.

Vi har efterfrågat den utvärdering vi blev lovade, men var blev den av? Vi förstår mycket väl att ni inte vill veta hur vi mår, för vi mår rent ut sagt skit! Ni har tagit precis all arbetsglädje ifrån oss, och gett oss en betydligt sämre arbetsmiljö. Julbordet är borta, i stället åker ni snålskjuts på socialstyrelsens statsbidrag, återhämtningsbonus med föreläsningar där vi ska lära oss att snabbladda batterierna och tänka positiva tankar. För oss känns det som hjärntvätt mer än något annat. Detta är varken hållbart eller bra arbetsmiljö!

Medarbetare