Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: HP/arkiv
Bild: HP/arkiv

Stämmer det att bassängerna på Brottet ska fyllas med sötvatten?

Förhoppningsvis är det bara ett dumt rykte men en fågel viskade i mitt öra att Halmstads fina utebad, Simstadion Brottets bassänger, i sommar ska fyllas med sötvatten?! Det kan väl inte vara sant?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Simstadion är traditions- enligt och mig veterligt, det enda utebad i hela Sverige som alltid har varit fyllt med saltvatten, så måste det väl bli även i år? Vad skulle det kunna finnas för anledning till att plötsligt ändra på det?

Förutom att det är fantastiskt att kunna simma i saltvatten utan att ge sig ut i havet så måste vi tänka på att spara på vårt färskvatten. Efter förra årets varma och regnfattiga sommar har vi Halmstadbor bevittnat hur stora vattentankar grävts ner i tre av våra parker, att ha i reserv om det blir likadant i år. Så att då fylla, gissningsvis flera tusen kubik, färskvatten i bassängerna låter helt absurt!

Dessutom behöver väl bassängerna fyllas på med mer vatten dagligen vilket också det kan vara svårt att försvara om förra sommarens värme och extrema torka upprepas. Jag önskar svar från kommunen och kan bara hoppas att detta inte är något annat än en dumt rykte.

”Morgonbadare”

Svar direkt

Hej! Anledningen till att vi i år kommer att använda oss av mer sötvatten än tidigare år är att i år kommer vi ha mer simskoleverksamhet.

Simskoleverksamheten börjar tidigare och håller också på längre än tidigare säsonger. Vattentemperaturen kommer då att ligga på 27 grader i stället för 24-25. Detta medför att algblomning tilltar mer i saltvatten än i sötvatten och då hade vi varit tvungna att använda betydligt mer mängd kemikalier – detta är anledningen till att vi kommer att använda oss av mer sötvatten.

Blir det däremot väldigt rent och klart vatten i havet kommer vi att ta in detta också och prova oss fram.

Vänliga hälsningar,

Jonas Eidergård

enhetschef, Teknik- och fritidsförvaltningen