Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Fredrik Sandberg/TT
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Sparandet går ut över de elever som behöver mest stöd

Att spara in, som i majoritetens förslag, cirka 30 miljoner, på våra skolbarn och ungdomar betyder en försämrad verksamhet och inget annat. Tyvärr går detta sparande ut över de elever, som behöver mest stöd och hjälp för att klara av en godkänd skolgång.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå artikeln ”Skolor och förskolor ska spara 30 miljoner kronor”, 28/2.

Dessutom går detta sparande ut över anställda inom de olika verksamheterna, som nu varje dag gör sitt bästa för att nå sina mål, drabbas, så att deras arbetsmiljö blir allt sämre och ja, en mycket dålig spiral blir slutsumman av detta.

Dåliga spiraler i en så viktig verksamhet som utbildning för våra unga är inte bra. Dåliga spiraler är alltid dåligt och jag undrar därför hur (L), Lovisa Aldrin, ser på barn- och ungdomsnämndens kärnverksamhet? Var finner Lovisa Aldrin att den finns om inte just i detta som det nu skall göras neddragningar inom?

Dessutom skall det ges goda förutsättningar enligt Lovisa Aldrin. Här saknas svaret: Hur och vilka förutsättningar skall detta vara? Svaret önskas.

Halmstads kommun är ej en fattig kommun och att lägga pengar – kommuninnevånarnas pengar – på hög är ej en bra idé och främjar som i detta dåliga förslaget ej de kommuninnevånare som behöver mest stöd och hjälp. Så tänk om och tänk rätt.

Anna-Greta Bengtsson (S)