Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Som en koloss på lerfötter

Oppositionen i Halmstads kommun gör tappra försök att plocka billiga poäng genom att klaga på ledarskap och organisation i Halmstads kommun.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå debattartikel 15/8.

Om vi nu för en gångs skull bortser från det politiska och i stället fokuserar på sakfrågorna. Det vill säga vad är det som brister i kommunen. Samma fråga kan man ställa till Region Halland därför att den organisationen genomsyras av exakt samma strukturella problem.

Vare sig i kommunen eller i regionen så är det brist på pengar. Vad som däremot saknas är bristen på ledarskap och organisation. Vill redan här påpekat att min egen erfarenhet av dessa frågor bygger på erfarenhet från mycket ledande befattning i bland annat ett internationellt företag med flera miljarder i omsättning och verksamhet över hela världen. Så, min erfarenhet kan inte ifrågasättas.

I både kommunen och regionen finns det mycket stora besparingspotentialer på administrationen. Det finns mycket att spara på genom att dra ner antalet chefsnivåer och antalet chefer. Även övriga administrationen finns det mycket att spara på. Hur många kommunikatörer, strateger och utvecklare finns det inte inom dessa verksamheter och vad tillför det oss skattebetalare? Regionen behöver inte bygga nytt hus för administrationen utan kan enkelt reducera administrationen i stället.

Toby