Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Socialnämnden unnar inte längre de äldre en nykokt potatis

Jag blev både ledsen och förbannad när jag läste artikeln om kall mat till de äldre i Laholms kommun. Socialnämnden unnar inte längre de äldre en nykokt potatis.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå artikeln ”Kommunen kan börja köra ut kall mat till de äldre”, 9/9.

Som gourmand lagar jag själv all mat från grunden och vet hur en kall potatis blir när den värms upp på nytt. Den tappar i smak och blir hård i konsistensen, oavsett sort. Låt våra äldre kommunmedborgare få nylagad varm mat direkt från köket.

Enligt kostchefen har ändringen inget med besparingar att göra, utan är av omtanke om personalen. De asar (skånska) väl inte med de åtta kilo tunga lådorna med in till varje kund?

Var skon klämmer får vi svar på längre ned i artikeln. ”Om politikerna bestämmer sig för kall mat vill kostchefen lägga ner de fyra köken på äldreboendena och göra ett storkök i stället”. Här har vi besparingen som sker på de äldres bekostnad och trivsel. Jag hoppas att jag slipper bli berörd av denna nedvärdering av våra äldre.

Arne Andersson

gammal kommunpolitiker, snart 91 år