Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Är SD det riksdagsparti, som
Är SD det riksdagsparti, som "Realist" skriver om? Det ligger nära till hands att tro det, skriver Åke Sintring. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Snedvridningar om parti?

Är SD det riksdagsparti, som "Realist" skriver om? Det ligger nära till hands att tro det.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Svar till ”Realist”, 9/9.

"Realist" skriver om "ett riksdagsparti" och dess agerande. "Realist" menar, att detta parti tillvitas åsikter, som inte stämmer med verkligheten. Illasinnade skribenter skriver, säger "Realist", att partiet "... ser Ungern som ett mönsterland och strävar efter att följa efter när det gäller begränsningar av yttrandefrihet och demokrati". Detta stämmer inte, menar "Realist": "Det finns inga som helst belägg för sådana snedvridningar".

Är SD det riksdagsparti, som "Realist" skriver om? Det ligger nära till hands att tro det. Om det är så, vad säger "Realist" då om partiets dåvarande partisekreterares (Jomshof) deklaration efter valet 2014: Eftersom Sverige inte är Ungern, eftersom vi inte sitter i regeringsställning (än) och eftersom media i Sverige inte fungerar som media i Ungern, är vi tvungna att anpassa oss till den verklighet som råder här. Det innebär inte minst att vi måste anpassa vår retorik efter det rådande läget.

Om SD är det riksdagsparti, som "Realist" skriver om, och jag tror alltså det, vad är det då som är "snedvridningar"?

Åke Sintring