Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
”När man läser igenom projektgruppens olika förslag och konstaterar att ett förslag har lagt bygget i en park bredvid, det vill säga Piccassoparken, så undrar man ju hur tänkte den gruppen.” Bild: Jari Välitalo

Snälla, rör inte vår Piccassopark

Hallå Piccassoparken, hur mår du? Jag syftar så klart på den strid som nu i det tysta pågår kring det planerade bygget i Piccassoparken.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Hur kunde det bli så? Som vanlig Halmstadsbo så funderar jag på när och var det blev så fel.

Om man backar bandet en bit så kan man konstatera att kommunen utlyst en tävling där man ville få in förslag på ett hotell med tillhörande saluhall placerad på det för tillfället tråkiga området Österskans, det vill säga gamla bussterminalen.

När man läser igenom projektgruppens olika förslag och konstaterar att ett förslag har lagt bygget i en park bredvid, det vill säga Piccassoparken, så undrar man ju hur tänkte den gruppen.

Och då kommer ju nästa lustiga handling. Kommunens utvärderingsgrupp tycker detta förslaget passar bäst. Men hallå! Om man spelar fotboll utanför kantmarkeringarna så blir man avblåst.

Men nu är ju det som det är med det. För att jag skall känna mig glad och trygg med det våra kommunpolitiker gör så tycker jag att någon rakryggad i rådhuset tar tag i detta och backar bandet ännu längre bak till själva grundfrågan.

Var kom behovet av ett nytt centralt hotell och en saluhall upp? Här borde man starta om och lyfta dels ett centralt hotell. Behövs det fler hotellrum i centrum? Om svaret är ja. Kan man utveckla befintliga hotell eller kan vi annars bygga ett hotell på annan plats än i Piccassoparken?

Den andra centrala frågan är behovet av en saluhall. Om svaret är ja. Finns det då befintliga byggnader eller platser typ vid torget, slottet med bondens marknad, fiskbryggan som man nyligen renoverat?

Och när det gäller den sista punkten, Österskans. Det är flera som uttryckt önskemål att den kan få vara relativt fri från byggnader och att den kan få tillfalla våra kulturintresserade. Låter perfekt i mina öron. Tänk och få ge till exempel Ulf Andersson eller andra kunniga inom detta område fria händer att utveckla Österskans till en kulturmetropol.

Ser fram emot att någon i ledande ställning tar tag i detta och lyssnar på vad många med mig tycker.

Så snälla, rör inte vår Piccassopark och det är definitivt inte av nostalgiska skäl utan glädjen av att ha en vacker stad att promenera runt i.

Micke Svensson